Meram Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 0.332.321 23 47
WEB https://meramakifinanal.meb.k12.tr
Adres : Harmancık Mahallesi Çetince Sokak No13 Meram/Konya
VİZYON : Konya´da mezunu olmakla iftihar edilen bir okul hüviyetine ulaşmak.
MİSYON : İlim, hikmet ve irfanı şiar edinmiş, gönlü vatana ve millete hizmet sevdasıyla dolu edepli, dürüst, çalışkan ve onurlu nesiller yetiştirmek.
BAŞARILAR : Başarılarımız için menüdeki ilgili kısmı inceleyebilirsiniz.

Öğretim Şekli :Normal öğretim.
Saatler : NORMAL ÖĞRETİM Başlama:09.00 Bitiş:15:50
Yabancı Dil : Birinci yabancı dil İngilizce İkinci yabancı dil Almanca
Isınma : Merkezi sistem doğalgaz
Servis : Okul Aile Birliğinin anlaştığı firma ile Meram ilçemizin bir çok mahallesine servis yapılmaktadır.
Ulaşım : Alaeddin´den kalkan ve Muhacir Pazarı güzergahından geçen 11-75, 19 ve 76 nolu Belediye otobüsleri ile Eski Garaj´dan kalkan Harmancık ve Uzunharmanlar minübüslerine binilip Harmancık Toki Ziya Nur Aksun Ortaokulu veya Demirkıran Petrol yakınlarında inilir.
Yerleşim Yeri : Harmancık Mh. Çetince Sk. No:13 Meram/Konya.(Okulumuz, Konya çevre yolunda Karaman göbeğinden Seydişehir-Antalya yoluna giderken Demirkıran Petrolü geçtikten sonraki kavşakta Harmancık Toki Ziya Nur Aksun Ortaokulu ile karşı karşıya müstakil evlerin arasında sakin bir çevrede bulunmaktadır.)
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Alaeddin´e 6000 metre.
Kontenjan Bilgileri : Güncel kontenjan bilgilerine https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx internet adresinden ulaşılabilir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2021 YBP Taban:90,75 Tavan:100
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2022 YKS Kazanma oranı:%100
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2022 YKS Yerleştirme oranı:%37
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda bahar aylarında sınıflar arası spor müsabakaları düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuzda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı için öğretmenlerimiz rehberliğinde proje çalışmaları yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları : Okulumuzda e-twinning projeleri ile birlikte öğrencilerimizin özellikle milli ve manevi değerlerimizi tanıyıp benimsemesi, kendilerini akademik ve duygusal yönden geliştirmesi için öğretmenlerimiz nezaretinde sosyal, kültürel, sanatsal alanlarda bir çok proje uygulanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuzda e-twinning proje çalışmaları yürütülmektedir.
Diğer Hususlar : Okulumuz mimari olarak farklı özelliklerde tasarlandığı için geniş, ferah ve kullanım yönünden işlevsel bir çok mekana sahiptir.Girişten itibaren kendini hissettiren bu durum sizde özel duyguların yaşanmasına vesile olacaktır.Bahçe düzenlemesi, lobisi, terası, çalışma ofisleri, rehberlik görüşme odaları, bay ve bayanlar için ayrı ayrı mescit ve şadırvanları ile ortam sizi büyüleyecektir.